Щодо суддів, які не повідомили скаржників про засідання, відкриті дисциплінарні справи

16:00, 16 серпня 2017
Члени Вищої ради правосуддя підняли питання про те, які заяви слід вносити в ЄРДР.
Щодо суддів, які не повідомили скаржників про засідання, відкриті дисциплінарні справи
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглянула питання про відкриття дисциплінарної справи чи про відмову в такій.

За підсумками розгляду дисциплінарну справу було відкрито стосовно судді Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська Інни Тітової. Скаржник вказав, що слідчий суддя Інна Тітова розглядала його скаргу про невнесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). При цьому про дату засідання ні сам скаржник, ні його представник повідомлені не були, а значить, не могли викласти свою позицію безпосередньо під час розгляду.

Також відкрито дисциплінарну справу щодо судді Шевченківського районного суду міста Києва Олега Малинникова. Він також не повідомив скаржника про засідання, на якому розглядалося питання про невнесення інформації в ЄРДР. Крім того, суддя двічі відмовив скаржнику в ознайомленні з матеріалами справи.

Ще одну дисциплінарну справу відкрито стосовно судді Франківського районного суду міста Львова Марії Мартинишин. Скаржниця повідомила ВРП про те, що на момент засідання за її позовом відчувала себе погано і не змогла прибути до суду, про що вона повідомила в установленому законом порядку. Однак, незважаючи на це, засідання відбулося, і позов скаржниці був залишений без розгляду. Даючи пояснення, суддя послалася на заяву скаржниці, в якій та нібито просила розглядати справу без її участі. Однак в наданих матеріалах члени Палати такої заяви не виявили. Також не виявили вони і доказів того, що скаржницю своєчасно повідомили про дату і час засідання.

Ще одна дисциплінарна справа було відкрита стосовно судді Вищого адміністративного суду України Анатолія Єрьоміна.

Крім цього було прийнято рішення про перенесення розгляду питання про відкриття дисциплінарної справи щодо судді Приморського районного суду міста Одеси Анатолія Деруса і судді Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Марії Хоминець. Вони розглядали скарги про невнесення інформації в ЄРДР. Вивчаючи матеріали справ, члени ВРП задалися питанням: а чи всі заяви повинні вноситися до Реєстру. Відповідно до закону, в ЄРДР вносяться всі заяви про діяння, які містять ознаки злочину. Винятком є заяви, які кваліфікуються як звернення громадян. Цей аспект члени ВРП вирішили вивчити більш детально і взяли відстрочку.

Також з метою більш детального вивчення обставин було перенесено вирішення питання про відкриття дисциплінарної справи чи про відмову у відкритті щодо судді Святошинського районного суду міста Києва Тетяни Величко.

А ось для розгляду скарги щодо кандидата до Верховного Суду, судді Верховного Суду України Олександра Прокопенко не було кворуму: член ВРП Алла Олійник взяла самовідвід у зв'язку з тим, що також бере участь в конкурсі в ВС. Розгляд питання перенесено.

Автор:
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду