Депутат розповів про процедуру прийняття нових процесуальних кодексів

15:00, 8 вересня 2017
Парламент не буде повертатися до прийняття нових процесуальних кодексів в найближчі 5-10 років.
Депутат розповів про процедуру прийняття нових процесуальних кодексів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат України, член Ради з питань судової реформи Руслан Сидорович в коментарі «Судово-юридичній газеті» розповів, що від якості роботи нового Верховного Суду залежатиме, чи зможе держава повернути довіру українців до судової системи.

«Що стосується прийняття кодексів, я б відзначив позитивне рішення розглядати кодекси за повною процедурою. Тобто будуть розглядатися всі 4800 поправок. Це запорука правильності парламентського процесу, адже робота народного депутата, в тому числі, полягає в наданні поправок. Безумовно, і сесійний зал повинен попрацювати з цими поправками, для того щоб на фініші ми мали шанс отримати дійсно якісні і збалансовані процесуальні кодекси», — заявив Руслан Сидорович.

Депутат зазначив, що в процесі розгляду поправок дрібниць немає, тому що за кожною нормою Процесуального кодексу стоїть людська доля тих, хто шукає правду в судах.

«З мого боку було подано близько 450 поправок. З найважливіших — це модель роботи нового Верховного Суду, тому що від якості роботи нового ВСУ буде залежати, чи зможемо ми повернути довіру громадян до судової влади чи ні. У вівторок ми бачили досить великий законопроект з численними поправками про освіту, їх більше 1700. Парламенту все-таки вдалося його прийняти, тому будемо сподіватися на краще. Якщо ми отримаємо неякісні законопроекти і кодекси, то у мене є риторичне питання до наших громадян і юристів: чи хочуть вони отримати неякісні кодекси. Відповідь очевидна», — підкреслив він.

«Прийняття нових процесуальних кодексів, створення нового Верховного Суду не є речами, які можуть траплятися щомісяця і навіть щорічно. Очевидно, що коли парламент закінчить свою роботу над створенням нового Верховного Суду, над прийняттям нових процесуальних кодексів, то до цих речей він не буде повертатися років 5-10. Питається: кому потрібні неякісні процесуальні кодекси, кому потрібно законодавство, яке не забезпечить захист порушених прав? Безумовно, ми будемо боротися і відстоювати позицію, щоб ті законопроекти, які приймає Верховна Рада, були якісними», — підсумував Руслан Сидорович.

 

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» розповіла, чого слід очікувати від нових процесуальних кодексів.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва