Педагогам назвали розмір нових зарплат

23:45, 17 серпня 2017
Прем'єр-міністр заявив про старт програми «Нова українська школа» і про підвищення посадових окладів українських педагогів з 1 вересня.
Педагогам назвали розмір нових зарплат
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Дніпрі 15 серпня відбулася нарада під головуванням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, присвячена підготовці до нового навчального року. Під час виступу прем'єр-міністр повідомив про старт програми «Нова українська школа», а також про збільшення зарплат українських вчителів, повідомляє прес-центр Мінсоцполітики.

Раніше посада вчителя вищої категорії була віднесена до 12-го тарифного розряду з посадовим окладом 2 830 грн. А з 1 січня 2017 року відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 14.12.2016 №974 «Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 №1298» посаду вчителя вищої категорії підняли до 14-го тарифного розряду з посадовим окладом 3 872 грн.

Так, за словами Гройсмана, з 1 вересня 2017 року планується збільшення посадових окладів педагогів усіх закладів освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів.

Слід зазначити, що органам місцевого самоврядування надано право приймати власне рішення про таке зростання тарифних розрядів педагогічних працівників закладів освіти, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, до 1 вересня 2017 року.

На сьогоднішній день Мінсоцполітики разом із зацікавленими органами опрацьовує проект постанови Кабінету міністрів України «Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

Цією постановою буде передбачено вдосконалення умов оплати праці працівників окремих галузей бюджетної сфери на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці.

Це буде проводитися шляхом оптимізації умов оплати праці працівників бюджетної сфери в одному нормативно-правовому акті, забезпечення єдиного, соціально зваженого підходу при отриманні працівниками бюджетної сфери додаткових виплат.

«Судово-юридична газета» повідомляла про те, що підвищення зарплат вчителям середньої школи становило 50% за рік. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Раніше стало відомо, що вчителів в Україні змусять перенавчатися. Міністерство освіти і науки України планує використовувати методики LEGO в новій початковій школі.

Також раніше повідомлялося, хто з педагогів має право на пільги і грошову допомогу.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд