Понад 1,2 млрд грн: накладено арешт на частину ТРЦ у Солом’янському районі Києва

08:59, 26 липня 2022
За словами правоохоронців, прибуток від його господарчої діяльності міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України.
Понад 1,2 млрд грн: накладено арешт на частину ТРЦ у Солом’янському районі Києва
Джерело фото: Національна поліція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна поліція України повідомляє, що накладено арешт на частину торгово-розважального центру, який знаходиться у Солом’янському районі столиці.

«Працівники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України встановили, що фактичними власниками частини підприємства у Києві є високопосадовці Російської Федерації та керівники ВАТ, понад 50% акцій якого належать державі-агресору. Прибуток від його господарчої діяльності міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України», - сказано у повідомленні.

Солом’янським районним управлінням Національної поліції в м. Києві здійснюється розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

«Поліцейські встановили, що посадові особи цього підприємства з метою легалізації коштів, здобутих злочинних шляхом, та уникнення санкцій конфіскації майна, яке є власністю громадян РФ, здійснили незаконне переоформлення частини приміщень торговельного центру на підконтрольну офшорну компанію, власниками якої також є росіяни з-поміж керівництва уряду Російської Федерації. Вказані дії були здійснені з використанням фіктивного підприємства за допомогою виготовлення підроблених документів», - розповідають у поліції.

З метою збереження вищевказаного майна та унеможливлення вчинення суб’єктом господарювання дій на шкоду державній безпеці України Солом’янський районний суд міста Києва наклав арешт на нежитлові приміщення площею понад 15 тис. м кв. загальною вартістю понад 1,2 млрд грн.

Також ми писали, що ​​в АРМА передано російські трактори, ввезені на територію України з порушенням митних правил.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду