Особливості звільнення працівників в односторонньому порядку під час війни

07:00, 15 вересня 2022
У разі надсилання працівнику повідомлення про розірвання трудового договору поштою трудовий договір вважається розірваним з наступного робочого дня після дати вручення працівнику офіційного повідомлення.
Особливості звільнення працівників в односторонньому порядку під час війни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Держпраці у Дніпропетровській області роз’яснила, яким днем вважати день звільнення, у разі, якщо трудовий договір розривається в односторонньому порядку роботодавцем при спрощеному регулюванні трудових відносин.

Так, 19 серпня набрав чинності Закон № 2434 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність», яким внесено зміни до Кодексу законів про працю України.

Відповідно ст. 49-8 КЗпП України трудовий договір розривається за ініціативою роботодавця шляхом підписання додаткової угоди про розірвання трудового договору або в односторонньому порядку шляхом надсилання працівнику у спосіб, визначений трудовим договором, або рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення офіційного повідомлення про розірвання трудового договору.

У разі надсилання працівнику повідомлення про розірвання трудового договору засобами поштового зв’язку трудовий договір вважається розірваним з наступного робочого дня після дати вручення працівнику офіційного повідомлення роботодавця про розірвання трудового договору або через сім календарних днів з дня надходження поштового відправлення роботодавця у поштове відділення за адресою працівника.

Раніше ми писали, як оформити своє звільнення на тимчасово окупованій території.

Додамо, чи є правомірним встановлення випробувального строку при прийнятті на роботу під час війни.

Також ми повідомляли, чи треба погоджувати наказ про зупинення дії трудового договору на державному або приватному підприємстві.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області