Як оформити своє звільнення на тимчасово окупованій території

12:23, 3 вересня 2022
Переселенці у разі відсутності можливості припинити трудовий договір через те, що не має можливості продовжувати роботу за трудовим договором за попереднім місцем проживання, мають право його припинити в односторонньому порядку
Як оформити своє звільнення на тимчасово окупованій території
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Внутрішньо переміщена особа (ВПО), яка не мала можливості припинити трудовий договір через те, що не має можливості продовжувати роботу за трудовим договором за попереднім місцем проживання, має право його припинити в односторонньому порядку. Про це повідомила начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Олена Хімічповідомляє пресслужба відомства.

 Для цього подає до центру зайнятості заяву на ім’я роботодавця (абз. 2 ч. 4 ст. 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» від 20.10.2014 № 1706-VII).  Датою припинення трудового договору вважатимуть наступний день після подання такої заяви.  Центр зайнятості повідомить:  роботодавця — будь-якими засобами комунікації, у т. ч. електронними;  територіальний орган ПФУ;  територіальний орган ДПС.  Таким чином ВПО, які не розірвали трудові відносини, також зможуть зареєструватися в центрі зайнятості в якості безробітних за особистою заявою.  Такі зміни відбулися завдяки Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» від 21.04.2022 № 2220, який почав діяти 07 травня 2022 року. 

Раніше ми писали, чи потрібно надавати довідку ВПО, щоб влаштувати дитину до школи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя