Українцям-чоловікам, що навчалися в іноземних вишах, заборонено виїзд за кордон, - Держприкордонслужба

13:30, 22 вересня 2022
Вище військове керівництво з 14 вересня скасувало можливість перетину українського кордону студентами-чоловіками через масові підробки документів, зазначив речник Прикордонслужби.
Українцям-чоловікам, що навчалися в іноземних вишах, заборонено виїзд за кордон, - Держприкордонслужба
Джерело фото: censor.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські чоловіки-студенти, які навчаються за кордоном, більше не можуть виїхати за кордон під час дії воєнного стану.

Про це в коментарі LIGA.Life розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, вище військове керівництво з 14 вересня скасувало можливість перетину українського кордону студентами-чоловіками через масові підробки документів.

«Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання, – каже Демченко. – Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи пропуск. Проте останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном».

За статистикою ДПСУ, лише за липень-серпень на кордоні виявили близько 600 осіб, які використали підроблені документи про навчання у закордонних навчальних закладах.

Зважаючи на це, додає речник прикордонників, вище військове керівництво ухвалило нове рішення - з 14 вересня скасувати можливість пропуску навіть цій категорії громадян. «Тож на сьогодні чоловіків-студентів через кордон не пропускають», – заявляє Демченко.

Він додає, що за Постановою Уряду від 27 січня 1995 р. № 57, яка регламентує Правила перетину державного кордону громадянами України, чоловіки-студенти іноземних навчальних закладів не входять у перелік винятків, яким дозволений перетин кордону. 

«Це питання може бути вирішене, якщо внесуть зміни до постанови уряду №57», – додає речник.

Раніше ми писали, що українські студенти, яких не випускають на навчання за кордон, влаштували акцію на КПП «Шегині»: відео.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси