Купівля нерухомості за завищеною вартістю: меру з Київщини повідомлено про підозру

12:18, 24 вересня 2022
Експертизою підтверджено збитки на суму понад 8,73 млн гривень.
Купівля нерухомості за завищеною вартістю: меру з Київщини повідомлено про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 23 вересня, повідомлено про підозру у завданні понад 8,7 млн гривень збитків територіальній громаді чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області. Також повідомлено про підозру двом його спільникам. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«У ході досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що у 2018 році співвласник недобудови запропонував міському голові придбати вищезгадану нерухомість для потреб міста за 24 млн гривень. Незважаючи на те, що ціна суттєво перевищувала реальну вартість, очільник міста погодився на пропозицію.

Задля приховання значної переплати співвласник приміщення забезпечив підроблення звіту про оцінку майна. Мер міста у свою чергу, використовуючи своє службове становище, забезпечив розгляд та голосування за прийняття рішення про надання дозволу на придбання приміщення депутатами міськради», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що експертизою підтверджено збитки на суму понад 8,73 млн гривень.

Дії міського голови кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч.4. ст. 358 Кримінального кодексу України. Власнику недобудови інкриміновано ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України. Оцінювачу - ч. 2 ст. 358 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Оскільки місце перебування співвласника недобудови невідоме, про підозру йому повідомили заочно.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном