Український футболіст Анатолій Тимощук може потрапити під міжнародні санкції

13:22, 22 жовтня 2022
Колишній капітан збірної України може потрапити під санкції.
Український футболіст Анатолій Тимощук може потрапити під міжнародні санкції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міжнародна робоча група з питань санкцій проти Росії надала рекомендації щодо санкцій проти РФ, до списку яких потрапив і колишній футболіст Анатолій Тимощук. Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Дорожня карта індивідуальних санкцій містить базовий перелік російських пропагандистів, лідерів думок, артистів, які генерують та розповсюджують наративи кремлівської пропаганди.

В Офісі президента вважають, що зірки, які внесені до списку, є не менш небезпечними, ніж корпоративні пропагандисти завдяки здатності швидко і дієво поширити пропаганду на широкі маси. При цьому більшість з них проводять свої відпустки за кордоном, багато хто володіє дорогою нерухомістю в Європі та США.

«Міжнародна робоча група рекомендує демократичним країнам у всьому світі включити у свої списки санкцій тих осіб, які поки уникли цього», — йдеться у повідомленні на сайті Офісу президента України.

До робочої групи входять керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та ексрадник президента США з національної безпеки, посол Майкл Макфол.

Відомо, що 43-річний Анатолій Тимощук є рекордсменом збірної України - на його рахунку 144 матчі та 4 голи. Уродженець Луцька відомий за своїми виступами за «Волинь», «Шахтар», «Зеніт» та «Баварію». З 2017 року він працює в структурі пітерського «Зеніту».

Після початку війни ексфутболіст не залишив пітерський клуб і не підтримав Україну у боротьбі з окупантом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва