СБУ затримала іноземця, який планував створити в Україні кримінальну банду

19:47, 18 листопада 2022
Злочинця розшукував Інтерпол за вчинення тяжких злочинів.
СБУ затримала іноземця, який планував створити в Україні  кримінальну банду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України затримала у Тернополі іноземного злочинця, який планував створити кримінальну банду в Україні. Про це повідомляє СБУ.

Злочинця розшукував Інтерпол за вчинення тяжких злочинів.

Затриманий виявився учасником міжнародного злочинного угруповання з Південного Кавказу, яке здійснювало розбійні напади з особливою жорстокістю.

«Співробітники СБУ отримали інформацію про те, що один з учасників банди приховано прибув до нашої держави, де сподівався переховуватись від правосуддя», - додає пресслужба.

Злочинець намагався створити власне угруповання в Західній Україні для вчинення «нальотів» на оселі та бізнес місцевих жителів. Таким чином він намагався підняти свій статус у злочинній ієрархії.

«Такі дії могли призвести до загострення криміногенної обстановки і розхитування суспільно-політичної ситуації в західних областях. Однак співробітники Служби безпеки запобігли реалізації злочинних намірів. Вони встановили місцезнаходження кримінальника і затримали його», - відзначає СБУ.

Наразі вирішується питання щодо екстрадиційного арешту.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді