Шмигаль повідомив ситуацію зі світлом на Одещині

13:55, 5 лютого 2023
Наразі вдалося відновити постачання світла понад 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі.
Шмигаль повідомив ситуацію зі світлом на Одещині
Фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що провів нараду з Одеською ОВА, де зараз працюють Міністр енергетики та керівник «Укренерго», щодо ситуації з електропостачанням в місті Одеса та Одеському районі. Про це він написав на своєму Телеграм-каналі.

За його словами, в місті все ще до 40% споживачів (280 тис.) залишаються без електропостачання, діють екстрені відключення.

«Але за вечір та ніч вдалося відновити постачання світла понад 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі. Фактично 90% котелень централізованого постачання вже запущені, ведеться робота з підключення до генераторів локальних котелень. Цілодобово тривають ремонти на підстанції, де напередодні сталася технологічна аварія», — написав він.

Денис Шмигаль додав, що паралельно до Одеси зараз прямують потужні генератори, які допоможуть у живленні критичної інфраструктури та дадуть змогу під’єднати до електрики більше споживачів.

«Більше 25 вже надійшло, ще близько 50 в дорозі. Дав завдання вивчити можливості зі встановлення додаткових джерел генерації безпосередньо в місті Одеса.

В ОВА доповіли, що на сьогодні в Одеському районі розгорнуто 337 Пунктів незламності, 295 з них — у місті Одеса. Наголосив, що пункти повинні бути забезпечені всім необхідним, для цього має бути відряджена відповідна група для перевірки.

Ситуація складна. Працюємо 24/7, щоб якнайшвидше її розв’язати та повернути світло в домівки людей. Вистоїмо. Подолаємо. Переможемо», — зазначив прем‘єр-міністр.

Раніше ми писали, що Одеса знеструмлена внаслідок масштабної аварії на підстанції. Майже у 500 тисяч абонентів в Одесі і Одеському районі наразі без світла. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська