Замість оздоровчого табору збудував котеджне містечко: у Києві судитимуть керівника підприємства

09:19, 14 березня 2023
Правопорушнику загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Замість оздоровчого табору збудував котеджне містечко: у Києві судитимуть керівника підприємства
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Керівник приватного підприємства заключив договір оренди земельної ділянки з міською радою, щоби нібито оновити розташовану базу відпочинку. Проте насправді умов договору виконано не було, а натомість на території побудували житлові будинки. Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження направлено до суду. Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

У поліції нагадали, що у серпні 2022 року слідчі Оболонського управління поліції за процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури повідомили про підозру чоловіку, який шляхом обману побудував котеджне містечко. 57-річний правопорушник розгорнув будівництво на земельній ділянці, призначеній для оздоровчого табору.

«Під час досудового розслідування правоохоронці зібрали необхідну доказову базу та довели причетність чоловіка до злочину. Фігурант навіть встиг укласти договори з клієнтами про купівлю-продаж елітних котеджів та отримати за них кошти – майже 27 мільйонів гривень.

Наразі слідчі скерували відносно правопорушника обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження до суду для розгляду справи по суті. Чоловік обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України - закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого у особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб. Правопорушнику загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду