Загибель людей біля закритого укриття: Кличко ініціював відставку голови Деснянської РДА Ратнікова, документ

11:09, 2 червня 2023
Пропозицію має розглянути Кабінет міністрів.
Загибель людей біля закритого укриття: Кличко ініціював відставку голови Деснянської РДА Ратнікова, документ
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Уряду щодо відсторонення від виконання обов’язків голови Деснянської районної адміністрації Дмитра Ратнікова після трагедії із загибеллю людей біля зачиненого укриття. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

«Вношу на розгляд пропозицію про відсторонення від виконання обов’язків за посадою голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Ратнікова Дмитра Геннадійовича на час проведення уповноваженими органами розслідування подій, що відбулися під час нічного обстрілу у Деснянському районі міста Києва 01 червня 2023 року», - йдеться у документі.

Віталій Кличко зазначив, що, відповідно до п. 16 статті 16 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», місцеві держадміністрації мають здійснювати державний контроль за станом захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) на відповідних територіях.

Також абзацом 4 п. 10 Положення про єдину державну систему цивільного захисту встановлено, що постійно діючими органами управління цивільного захисту, до повноважень яких належать питання організації та здійснення заходів цивільного захисту, на місцевому рівні є районні в місті державні адміністрації та їх підрозділи з питань цивільного захисту.

Як повідомлялося, в ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 р.н.

Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені. 

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України) та залишення в небезпеці, яке призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України).

Раніше повідомлялося, що патрульна поліція Києва допоможе контролювати роботу укриттів уночі під час повітряної тривоги.

Глава департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук заявив, що укриття у Києві будуть постійно відчиненими.

Президент Володимир Зеленський заявив, що конкретні люди відповідатимуть за те, що у Києві під час повітряної тривоги було закрито укриття і біля нього загинули люди.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд