Військовому рф повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільними під час окупації Миколаївщини

16:49, 13 листопада 2023
Військового рф підозрюють у знущанні, незаконному утриманні та катуваннях цивільних під час окупації Миколаївщині.
Військовому рф повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільними під час окупації Миколаївщини
Джерело фото: Офіс Генерального прокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Військовослужбовцю Збройних сил російської федерації повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням під час тимчасової окупації Миколаївщини. За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури висувається звинувачення в скоєнні жорстоких дій, спрямованих проти мирного населення (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України), – повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Згідно з розслідуванням, протягом періоду з березня по листопад 2022 року, під час тимчасової окупації села Новопетрівка на Миколаївщині, підозрюваний та інші невстановлені військовослужбовці росії систематично здійснювали акти жорстокості проти мирного населення. Окупанти, здійснюючи незаконне утримання, фізичні побої, погрози смертю та катування, тяжко порушили права та свободи місцевих мешканців.

Наразі відомо про чотирьох чоловік, які постраждали від жорстоких дій військовослужбовців Збройних сил росії. Розслідування триває.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва