На Донеччині окупанти стратили двох беззбройних українських військових: розпочато досудове розслідування

10:40, 3 грудня 2023
Російські окупанти розстріляли двох беззбройних українських військовослужбовців біля Степового, що на Авдіївському напрямку.
На Донеччині окупанти стратили двох беззбройних українських військових: розпочато досудове розслідування
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом розстрілу українських військовослужбовців, зафіксованого на відео, яке широко поширилося у медіа 2 грудня 2023 року. Досудове розслідування розпочато у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (частина 2 статті 438 Кримінального кодексу України), – повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

На записі видно, як група осіб, перебуваючи у російській військовій формі, стріляє у двох беззбройних військовослужбовців, які здавалися в полон, поблизу одного зі спостережних пунктів у селі Степове, розташованому в Покровському районі.

Збройні сили України підтвердили, що російські окупанти стріляли у беззбройних українських воїнів, які потрапили у полон поблизу Степового у Донецькій області. Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача ЗСУ. Цей вчинок є ще одним порушенням законів і звичаїв війни, а також міжнародного права.

«На кадрах, опублікованих в медіа, зображено страту двох військовополонених Збройних сил України. За підтвердженою інформацією, російські окупанти вкотре підступно розстріляли беззбройних солдатів», - йдеться у повідомленні.

Розстріл військовополонених є серйозним порушенням міжнародного права, у відповідності до Женевських конвенцій, і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Нараз слідчі та прокурори розпочали розслідування за цим фактом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва