Українців планують зобов'язати носити при собі військовий квиток, – нардеп

17:04, 5 грудня 2023
Громадяни, які стоять на військовому обліку, повинні мати при собі спеціальний документ для підтвердження статусу військовозобов’язаного.
Українців планують зобов'язати носити при собі військовий квиток, – нардеп
Джерело фото: armyinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді України ініціюють прийняття закону, який зобов'яже українців носити військовий квиток на законодавчому рівні. Про це повідомив під час брифінгу народний депутат та член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Він зауважив, що такий крок спрямований на уникнення можливих питань та непорозумінь, пов'язаних із визначенням статусу особи щодо військової зобов'язаності під час воєнного стану. Ідея полягає в тому, щоб громадяни, які мають військовий облік, мали при собі спеціальний документ для відповідної ідентифікації та підтвердження їхнього статусу у військовому обліку.

«Щоб уникнути питань пов'язаних з тим, чи є громадянин військовозобов'язаним, не військовозобов'язаним, може отримати повістку, чи не може отримати повістку, ми передбачаємо, що військовозобов'язані під час воєнного стану повинні мати з собою і документ, що підтверджує особу, і документ, що засвідчує перебування на військовому обліку», – пояснив депутат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва