СБУ спіймала поплічника росармійців, який допомагав їм тікати від ЗСУ під час деокупації Херсона

13:26, 7 грудня 2023
СБУ затримала поплічника рф, який допоміг рашистам втекти від контрнаступу ЗСУ у Херсоні та переховувався на Миколаївщині.
СБУ спіймала поплічника росармійців, який допомагав їм тікати від ЗСУ під час деокупації Херсона
Джерело фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України затримали поплічника рф, який допомагав росармійцям втекти від  українських військових під час контрнаступу Збройних Сил України у Херсоні.

Перед деокупацією міста зрадник допомагав окупантам уникнути зіткнень з українськими військами.Фігурант надавав російським військовим інформацію про власників човнів та катерів у місті. Після цього він приходив із озброєними представниками окупаційної сили, які вилучали плавзасоби у власників.

Крім того, фіксувався факт проникнення окупантів до гаража з моторними човнами та їх викрадення. Потім ці "захоплені" плавзасоби позначали літерою "Z" і використовували для переправлення військ та представників окупаційних органів на лівобережну частину області.

Незважаючи на те, що російські військові уникнули затримання, чоловік не встиг втекти разом з ними і спробував сховатися у Миколаївській області. Проте співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали. Ним виявився 44-річний житель Херсона, який підтримував окупантів протягом вторгнення російської федерації.

За результатами зібраних доказів йому повідомлено про підозру за частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Наразі зловмисника тримають під вартою, а йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду