АРМА уточнило умови повернення коштів, арешт яких скасовано

13:50, 15 грудня 2023
У АРМА зазначили, що на практиці повернення активів Агентством мали місце випадки підроблень судових рішень.
АРМА уточнило умови повернення коштів, арешт яких скасовано
Джерело фото: АРМА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Агентстві з розшуку та менеджменту активів вирішили уточнити умови повернення коштів, арешт яких скасовано. Так, там зазначили, що на практиці повернення активів Агентством мали місце випадки підроблень судових рішень, які можуть тягнути за собою негативні наслідки (наприклад, неправомірне повернення коштів особам, яким вони не належали).

«З метою належного виконання судових рішень в межах та у спосіб, визначені законодавством України, АРМА повертатиме законним власникам активи (грошові кошти), арешт яких скасовано, виключно у разі надходження до органу винесеного у межах наданих законом повноважень рішення прокурора або судового рішення, що набрало законної сили, яким скасовано арешт розміщених на рахунках АРМА грошових коштів або банківських металів», - зазначили там.

Заступник Голови АРМА Павло Великоречанін повідомив, що законні власники грошових коштів, арешт з яких скасовано, повинні надіслати до АРМА належним чином завірені документи, які підтверджують справжність підпису законного власника шляхом його засвідчення ЕЦП, та надати документи з повними реквізитами банківського рахунку, що підтверджують належність даного рахунку певній особі.

Крім того, судове рішення має бути наявне в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України