Поліція попереджає українців про заборону феєрверків – за порушення передбачається в’язниця

07:20, 17 грудня 2023
В Україні під час дії воєнного стану заборонена торгівля та запуск феєрверків.
Поліція попереджає українців про заборону феєрверків – за порушення передбачається в’язниця
Джерело фото: 24tv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Поліцію нагадує українцям про заборону використання салютів та феєрверків у період воєнного стану, попереджаючи про можливі наслідки порушення цих правил, що можуть включати навіть покарання у вигляді ув'язнення. Про це повідомила Патрульна поліція Одеської області.

Під час воєнного стану використання піротехнічних засобів вважається неприпустимим та забороненим. Поліція застерігає, що звукові та світлові ефекти від піротехніки можуть завдати шкоди психологічному стану населення через їхнє схожість зі звуками вибухів, особливо враховуючи напружену ситуацію з повітряними тривогами та можливими ракетними обстрілами міст.

За незаконний продаж чи використання піротехнічних виробів передбачена відповідальність за законом. Це може означати штрафи та навіть позбавлення волі, згідно із статтями 182, 195-6, 159, 160, 164, 173 Кодексу України про правопорушення та адміністративні правопорушення та 296 Кримінального кодексу України.

Поліція закликала громадян, якщо вони стали свідками продажу чи використання піротехнічних засобів, повідомляти про це на лінію 102.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України