Знищення літака «Мрія»: СБУ повідомила про завершення розслідування та назвала підозрюваних

19:14, 27 лютого 2024
СБУ повідомила, що злочинні дії колишніх чиновників призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому та знищення літака АН-225 «Мрія».
Знищення літака «Мрія»: СБУ повідомила про завершення розслідування та назвала підозрюваних
Фото: focus.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України повідомила, що зібрала докази вини колишніх посадовців ДП «Антонов» гендиректора та начальника підрозділу з авіабезпеки у справі про знищення літака «Мрія» та скерували обвинувальний акт до суду. Про це йдеться у пресслужбі СБУ.

У спецслужбі зазначають, що злочинні дії колишніх чиновників призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому під час боїв за Київ та знищення літака АН-225 «Мрія».

За даними слідства, напередодні повномасштабного вторгнення рф фігуранти не допустили військовослужбовців Національної гвардії України на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту.

«Для цього у період січня-лютого 2022 року посадовці розпорядилися заблокувати допуск українських військових на територію об’єкта.

На підставі зібраних доказів, фігуранти обвинувачуються за ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань)», - сказано у повідомленні.

Обвинувачені перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, 27 лютого 2022 року російські військові знищили літак Ан-225 «Мрія» на аеродромі «Антонов» у Гостомелі під Києвом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України