МВС виділяє 513 патрулів для супроводження працівників ТЦК, – Ігор Клименко

16:25, 21 червня 2024
Це максимальна кількість, яку можуть сформувати у структурі поліції на даний момент, - міністр внутрішних справ Клименко.
МВС виділяє 513 патрулів для супроводження працівників ТЦК, – Ігор Клименко
Фото: МВС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що відомство віділило 513 патрулів поліції по всій країні для забезпечення процесу мобілізації. В той же час він зауважив, що патруль не обов'язково супроводжує працівників ТЦК, але лише "за їхньою власною ініціативою".  Про це Ігор Клименко розповів  в інтерв’ю "Радіо Свобода".

За словами міністра, поліція супроводжує військовослужбовців ТЦК, коли в них є спільні завдання. Наприклад, коли працівник ТЦК хоче вручити повістку громадянину вдома. У цьому випадку працівник поліції має бути поруч, щоб уникнути порушень порядку як з одного, так і з іншого боку. 

"За їхнім бажанням і за змогою. Ми ж не можемо стільки патрулів організувати. В нас ще є реагування на злочини, на повідомлення по території держави. Тобто ми виділяємо кожного дня кількасот патрулів по території нашої держави для того, щоби працювати з працівниками ТЦК", — уточнив міністр.

Раніше «Судово-юридична газета» зазначала, що ТЦК без поліції не може затримувати і доставляти громадян до ТЦК, а поліція без ТЦК – не може вручати повістки.

Як випливає з нових актів, самостійно ТЦК не має повноважень затримувати та доставляти громадян до ТЦК. Такі повноваження – і лише у визначених Законом випадках – має поліція. І навпаки – поліція самостійно без представника ТЦК не може вручити повістку (раніше ми писали, хто має право вручати повістки).

Натомість, як зазначив заступник голови Комітету Верховної ради з питань прав людини Руслан Горбенко, наразі в Україні передбачено кілька підстав, коли співробітники ТЦК можуть застосувати силу, щоб затримати громадян.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва