Брали хабарі від підприємців за погодження дозвільної документації: викрили посадовців ДСНС

13:35, 14 липня 2024
Посадовці вимагали від керівників закладів громадського харчування хабарі за отримання дозвільної документації, необхідної для ведення підприємницької діяльності.
Брали хабарі від підприємців за погодження дозвільної документації: викрили посадовців ДСНС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Управління СБ України в Закарпатській області повідомило, що в Ужгородському управлінні ДСНС викрили корупційну схему, яка ставила під загрозу життя громадян. Злочинна діяльність полягала у системному отриманні хабарів від підприємців за погодження дозвільної документації.

Учасниками злочинної схеми були двоє посадовців районного управління. Вони вимагали від керівників закладів громадського харчування хабарі за отримання дозвільної документації, необхідної для ведення підприємницької діяльності.

За отриманий хабар посадовці ДСНС «закривали» очі на невідповідність матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

«Частина з таких закладів були нездатними забезпечити цивільний захист громадян у момент надзвичайних ситуацій. Таким чином, вони ставили під загрозу життя та здоров’я громадян України», - пишуть у СБУ.

Організатору схеми та його спільнику повідомлено про підозру. Наразі триває досудове слідство. Встановлюються інші, причетні до правопорушення, особи. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва