Міноборони кодифікувало 70 нових інженерних засобів для ЗСУ

20:59, 11 жовтня 2024
47 вітчизняних та 23 іноземних інженерних засобів кодифіковано в Україні.
Міноборони кодифікувало 70 нових інженерних засобів для ЗСУ
Джерело фото: Міноборони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Протягом дев'яти місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та дозволило використовувати 70 нових інженерних засобів у Силах оборони, з яких 47 є вітчизняного виробництва, а 23 — іноземного. Про це повідомили у відомстві.

«Сучасні інженерні засоби відіграють важливу роль під час ведення бойових дій наступального і оборонного характеру. Залежно до потреб фронту українські зброярі нарощують свої спроможності. Сьогодні виробляють інженерні засоби за досить широкою номенклатурою», — зазначив начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки полковник Володимир Рочняк.

Серед нових засобів, допущених до використання, — протикумулятивні захисти, модулі технічного обслуговування, модульні укриття, димові шашки, генератори та павербанки. Серед іноземних розробок кодифіковано гусеничні екскаватори-навантажувачі, бульдозери, мостові конструкції та звукомовні станції.

З початку року понад 40 із 70 кодифікованих інженерних засобів було затверджено протягом третього кварталу, що свідчить про пожвавлення виробництва зброї в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики