Киянам спростили процедуру одруження

11:45, 16 серпня 2017
Начальник юстиції Києва Станіслав Куценко розповів про те, як можна офіційно стати чоловіком і дружиною протягом дня.
Киянам спростили процедуру одруження
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У 2016 році Міністерство юстиції запустило пілотний проект «Шлюб за добу». Спочатку проектом були охоплені Київ, Львів, Одеса, а також прифронтові міста Сєвєродонецьк, Херсон і Маріуполь. Завдяки соціальній спрямованості проекту найчастіше туристи мегаполісів, а також учасники АТО і внутрішньо переміщені особи могли швидко зареєструвати шлюб. Після успішного запуску, послуга була поширена на 20 обласних центрів, в яких вже тисячі громадян створили свої сім'ї без довгого очікування.

Завдяки проекту «Шлюб за добу» майбутнє подружжя можуть буквально за день стати чоловіком і дружиною. Абсолютний рекорд — 17 хвилин, за які пара встигла принести заяву до відповідного сервісний центр і оперативно отримати свідоцтво про реєстрацію шлюбу з відповідним внесенням даних до державного реєстру.

Як відомо, ще з радянських часів існує норма: перед укладенням шлюбу потрібно подумати 30 днів, чи варто вступати в сімейне життя чи ні. На думку співробітників Міністерства юстиції, якщо пара вже визначилася з тим, щоб зв'язати своє подальше життя узами шлюбу, то перешкоджати їй в цьому місячними роздумами не варто. Але слід зазначити, що старий метод як і раніше продовжує працювати, та й коштує дешевше «швидкого одруження»: фахівець РАЦСа зареєструє молодят за 85 копійок!

Якщо чекати Вам все ж не хочеться і створити сім'ю не терпиться, то використовуйте послугу «Шлюб за добу». За певну плату (в залежності від розмаху бажань по організації церемонії) її надають авторизовані центри Мін'юсту, адреси яких Ви можете подивитися на сайтах відповідних територіальних органів юстиції.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду