Екс-радник директора ДБР Романа Труби звернувся до Генпрокуратури з заявою про злочин

17:59, 25 июля 2019
Екс-радник директора ДБР Олег Шрам у відповідь на звинувачення просить розпочати розслідування стосовно самого себе та допитати Романа Трубу.
Екс-радник директора ДБР Романа Труби звернувся до Генпрокуратури з заявою про злочин
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Радник директора ДБР Романа Труби в 2017-2019 рр., екс-голова Конкурсної комісії № 2 з проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Державному бюро розслідувань Олег Шрам у відповідь на звинувачення щодо отримання неправомірної вигоди від кандидатів на посади в територіальні органи Бюро просить розпочати розслідування стосовно самого себе та допитати у цьому кримінальному провадженні як свідка директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

«В квітні 2018 наказом директора ДБР мене було включено до складу Конкурсної комісії № 2 з проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Державному бюро розслідувань та на першому засіданні названої комісії обрано її головою.

З вказаного часу, тобто з квітня 2018 по лютий 2019 року Конкурсною комісією №2 проводилися конкурси для призначення на посади до семи територіальних управлінь Бюро, окрім посади директорів територіальних органів. Загалом конкурси проводилися на 455 посад.

Вся інформація щодо діяльності Конкурсної комісії № 2 ДБР розміщена на офіційному веб-сайті ДБР за посиланням

Останнє засідання названої комісії за моєю участю відбулося 19.02.2019.

В той же час, після звільнення і до теперішнього часу до мене надходить інформація про те, що я як голова Конкурсної комісії № 2 ДБР начебто систематично отримував неправомірну вигоду від кандидатів на посади в територіальні органи Бюро за визначення їх переможцями конкурсу, навіть називаються суми — 20 тисяч доларів США за одну посаду. Така дані про начебто вчинення мною злочину поширюються, зокрема, директором Державного бюро розслідувань Трубою Р. М.

Вважаю, що така інформація очевидно потребує реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та проведення досудового розслідування, оскільки містить відомості про можливе вчинення тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ст. 368, 369-2 КК України», — зазначено в заяві Олега Шрама.

В зв’язку з цим він просить внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про можливе вчинення головою Конкурсної комісії № 2 з проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Державному бюро розслідувань Шрамом О. В. кримінальних правопорушень, передбачених ст. 368, 369-2 КК України, та розпочати за даним фактом досудове розслідування.

Також він просить допитати у цьому кримінальному провадженні як свідка директора Державного бюро розслідувань Трубу Р. М. про відомі факти вчинення головою Конкурсної комісії № 2 з проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Державному бюро розслідувань Шрамом О. В. кримінальних правопорушень, передбачених ст. 368, 369-2 КК України.

Окрім того, він направив запит директору ДБР стосовно наступних питань:

  1. Чи надходила до директора Державного бюро розслідувань протягом 2018-2019 рр. офіційна інформація про факти отримання головою Конкурсної комісії № 2 з проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Державному бюро розслідувань Шрамом О. В. неправомірної вигоди від кандидатів на посади в Бюро? Якщо так, то чи передавалася (поширювалася) така інформація директором Державного бюро розслідувань третім особам, в тому числі не працівникам ДБР, іншим правоохоронним органам?
  2. Якщо директор Державного бюро розслідувань отримував таку інформацією, то коли вона була отримана, з якого джерела та які передбачені законом заходи вжиті для запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування таких фактів?
  3. Якщо директор Державного бюро розслідувань отримував таку інформацією, то чи звертався він до інших правоохоронних органів з метою запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування цих фактів?
  4. Чи реєструвалися за фактами отримання головою Конкурсної комісії № 2 з проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Державному бюро розслідувань Шрамом О. В. неправомірної вигоди від кандидатів на посади в Бюро кримінальні провадження, в тому числі слідчими Бюро? Якщо так, то які результати їх досудового розслідування? Чи прийняті у таких кримінальних провадженнях рішення, передбачені ст. 283 КПК України?
  5. Якщо кримінальні провадження за фактами отримання головою Конкурсної комісії № 2 з проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Державному бюро розслідувань Шрамом О. В. не реєструвалися і така інформація директором Бюро не скеровувалася для відповідного реагування до інших правоохоронних органів, які причини та підстави такого рішення?

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Олег Шрам надіслав на адресу Президента України, голови уряду, а також уповноваженої Верховної Ради України з прав людини заяви, в яких закликав притягнути очільника ДБР до дисциплінарної та адміністративної відповідальності.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва