Директора ДБР звинувачують у порушенні вимог законодавства

12:32, 19 июля 2019
ДБР має оприлюднювати на своєму веб-сайті інформацію про призначення та звільнення працівників ДБР, але не робить цього.
Директора ДБР звинувачують у порушенні вимог законодавства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колишній радник директора Державного бюро розслідувань та член внутрішньої конкурсної комісії Олег Шрам надіслав на адресу Президента України, голови уряду, а також уповноваженої Верховної Ради України з прав людини заяви, в яких закликав притягнути очільника ДБР до дисциплінарної та адміністративної відповідальності.

Заявник повідомляє, що Роман Труба протягом тривалого часу не виконує вимоги п. 4 ч. 2 ст. 27 Закону України «Про ДБР», які прямо встановлюють, що ДБР на своєму офіційному веб-сайті повинно оприлюднювати інформацію про призначення та звільнення працівників ДБР. Проте зазначена інформація на офіційному веб-сайті відсутня.

У заявах вказано, що згідно з п. 18 ч. 1 ст. 12 ЗУ «Про ДБР», обов’язок забезпечувати відкритість та прозорість діяльності бюро прямо покладена на його директора. Таким чином, заявник вважає, що директором ДБР Трубою Р.М. вчинено дисциплінарний проступок, передбачений п. 5 ч. 2 ст. 65 Закону України «Про Державну службу», який полягає у невиконання ним посадових обов’язків, актів органів державної влади.

Крім того, на думку Олега Шрама, директор ДБР вчинив також адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме порушення права на інформацію та права на звернення.

На підставі викладеного, враховуючи вищевказані вимоги законодавства України, автор заяв просить державних посадовців:

  • Ініціювати дисциплінарне та адміністративне провадження щодо директора Державного бюро розслідувань Труби Р. М.
  • Притягнути директора Державного бюро розслідувань Трубу Р. М. до дисциплінарної відповідальності та накласти (застосувати) на нього дисциплінарне стягнення.
  • Скласти щодо директора Державного бюро розслідувань Труби Р. М. протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та направити його до суду.
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду