Денис Монастирський закликає Кабмін змінити порядок функціонування захисних споруд для укриття населення

11:20, 24 ноября 2021
Міністр МВС раптово перейнявся відновленням захисних споруд і хоче забезпечити укриття населення на рівні не нижче 95 відсотків.
Денис Монастирський закликає Кабмін змінити порядок функціонування захисних споруд для укриття населення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін сьогодні розгляне проект постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 р. N 138», внесений міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Проект постанови передбачає внесення відповідних змін до пункту 6 Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 р. No 138.

Зазначена норма має на меті збільшення фонду захисних споруд шляхом включення до нього як споруд подвійного призначення споруд іншого призначення, що експлуатуються і відповідають вимогам щодо утримання та експлуатації захисних споруд.

У проекті постанови враховано створення фонду захисних споруд шляхом завчасного виготовлення спеціальних конструкцій швидкоспоруджуваних захисних споруд, зокрема блок-модульного типу, готових до монтажу та використання, а також тенденції до цифрового перетворення держави шляхом організації ведення переважної більшості документації обліків фонду захисних споруд тільки в електронній формі.

Крім цього, проектом постанови передбачено приведення до розумних (технічно та економічно обґрунтованих) строків приведення захисних споруд у готовність до використання за призначенням, а також розширення переліку можливостей їх використання в мирний час для потреб суб'єкта господарювання.

Денис Монастирський пояснює необхідність ухвалення Постанови виконанням пункту 2 розділу I Комплексу заходів щодо відновлення функціонування захисних споруд цивільного захисту за призначенням та їх доукомплектування необхідними засобами цивільного захисту і майном, передбаченого дорученням Прем'єр-міністра України від 10 квітня 2019 року N 8924/1/1-19.

У МВС стверджують, що затвердження акта вдосконалить вимоги щодо створення фонду захисних споруд та ведення його обліку і має забезпечити рівень укриття населення у фонді захисних споруд на рівні не нижче 95 % потреби.

Раніше правоохоронний комітет попросив Раду включити в порядок денний чотири законопроекти, які точно не сподобаються власникам авто.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області