Раді пропонують заборонити ввезення книг, виданих в РФ та Білорусі

15:42, 13 июня 2022
Пропонується заборонити ввезення книг, що видані в РФ та Білорусі. В разі ухвалення законопроєкту, книги, що видані в РФ та Білорусі мають бути вилучені з продажу.
Раді пропонують заборонити ввезення книг, виданих в РФ та Білорусі
Джерело фото: freepik.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу», позафракційних та опозиції серед яких голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та очільник комітету ВР з питань гуманітарної політики Микита Потураєв зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7459 про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України, яким пропонується заборонити ввезення книг, які видані в РФ та Білорусі в Україну.

Ввезення і розповсюдження в Україну видавничої продукції з РФ, Білорусі, тимчасово окупованих територій України забороняється.

Як зазначила на своїй сторінці у Facebook, один з авторів законопроєкту нардеп Євгенія Кравчук, документ передбачає заборону на ввезення і розповсюдження в Україну видавничої продукції з РФ, Білорусі, тимчасово окупованих територій України

Раніше видані дозволи на ввезення такої продукції скасовуються. Крім цього в разі ухвалення законопроєкту, книги, які були ввезені до схвалення закону вилучаються з продажу

При цьому  для книг мовою держави-агресора, що ввозяться з інших країн, запроваджується дозвільний порядок ввезення.

Крім цього забороняється випуск, ввезення, розповсюдження  в Україні книжкових видань, що містять твори авторів – громадян РФ та антиукраїнську літературу. Що мається на увазі під антиукраїнською літературою не зазначається.  

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Міністерство культури та інформаційної політики працює над вилученням російської літератури з бібліотечних фондів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді