Мантія судді як фактор довіри, відео

13:47, 25 апреля 2018
Як суддівські мантії та архітектура судів впливають на сприйняття громадянами судової влади.
Мантія судді як фактор довіри, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Після Революції Гідності українським судам довелося змінювати своє ставлення до комунікації з громадянами та ЗМІ. Хвиля негативу і недовіри, що обрушилася на судову владу, не стихає досі.

Частина суддів, які знаходять у собі сили, окрім основної роботи зі здійснення правосуддя, стали рушійною силою реформи: вони активно беруть участь у різних заходах і проектах, що спрямовані на відновлення довіри, вивчають передові практики інших країн.

Долучилися до цього процесу Верховний Суд і Вища рада правосуддя. Адже саме вони мають втілювати в собі зміни у ставленні громадян. Втім розуміння комунікації у багатьох судів залишається обмеженим: сухих новин про роботу установи, вочевидь, недостатньо в наявних умовах, щоб досягти порозуміння. Форм комунікації значно більший: це і зовнішній вигляд судді, і його поведінка під час процесу, в житті та соціальних мережах, і навіть зручність приміщення суду.

Про це українські судді та міжнародні експерти говорили на конференції «Належне відправлення правосуддя — запорука громадської довіри до суду», організованої Програмою USAID «Нове правосуддя» спільно з Вищою радою правосуддя, Радою суддів України та Державною судовою адміністрацією України 19-20 квітня.

Переглянути фоторепортаж «Судово-юридичної газети» з заходу можна за посиланням.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду