У Конституційному Суді розпочинається робота з проведення оцінки корупційних ризиків у його діяльності

14:23, 15 мая 2020
Відповідне розпорядження було підписано 14 травня.
У Конституційному Суді розпочинається робота з проведення оцінки корупційних ризиків у його діяльності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конституційний Суд України повідомив, що відповідно до розпорядження голови Суду «Про проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Конституційного Суду України» від 14 травня 2020 року № 25/01/2020-ОД у КСУ розпочинається робота з проведення оцінки корупційних ризиків у його діяльності. Про це повідомляє офіційний сайт Суду.

«Пропозиції щодо участі в роботі Комісії (з підтвердженням відповідного досвіду роботи) надсилати до 25 травня на е-mail: [email protected]; [email protected]», — зазначили у КСУ.

У Конституційному Суді повідомили, що методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 2 грудня 2016 року № 126, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28 грудня 2016 року за № 1718/29848, передбачено, що суб’єкт затвердження антикорупційної програми приймає рішення про проведення оцінки корупційних ризиків, яке з метою залучення до складу комісії представників громадськості та експертів не пізніше семи робочих днів до моменту затвердження її складу розміщується на офіційному веб-сайті органу влади.

У Методичних рекомендацій щодо підготовки антикорупційних програм органів влади, затверджених рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 19 січня 2017 року № 31 зазначено, що надзвичайно важливим є залучення до здійснення усіх заходів та дій під час підготовки антикорупційних програм представників громадськості та експертів, які володіють як теоретичними, так і практичними знаннями про особливості роботи органу та сферу його регулювання.

Для здійснення оцінки корупційних ризиків найбільш оптимальним є колегіальне оцінювання, тобто створення комісії з оцінки корупційних ризиків органу влади, до складу якої включаються працівники структурних підрозділів органу влади та, за згодою, представники громадськості, експерти, які володіють знаннями про внутрішнє і зовнішнє середовище органу влади та мають досвід роботи у сфері його діяльності.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що оприлюднено текст рішення КСУ за скаргами суддів ВСУ щодо вихідної допомоги. 

Нагадаємо, КСУ визнав неконституційними  норми закону про запобігання фінансової катастрофи

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду