Дисциплінарна палата ВРП відклала розгляд справи щодо ймовірного порушення суддею законодавства

11:21, 18 февраля 2021
Таке рішення було прийнято з метою поглибленого вивчення справи та формування узгодженої дисциплінарної практики.
Дисциплінарна палата ВРП відклала розгляд справи щодо ймовірного порушення суддею законодавства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наразі на розгляді у Вищій раді правосуддя перебуває 28 скарг на дії суддів, які розглядають справи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Про це йдеться на офіційному сайті ВРП.

«Це справи, в яких особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, керував(ла) транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також справи, коли особа відмовляється від проходження огляду на стан сп’яніння.

Такі справи є суспільно значущими, тому формування ґрунтовної та чіткої дисциплінарної практики ВРП у вказаних справах є важливим кроком до їх мінімізації.

Саме тому Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя під час засідання 15 лютого 2021 року відклала розгляд справи щодо судді, який розглядав справу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП, з метою поглибленого її вивчення та формування узгодженої дисциплінарної практики.

У зв’язку з тим, що справа стосовно судді наразі перебуває на розгляді дисциплінарного органу, просимо утриматися від розповсюдження будь-яких неправдивих коментарів та повідомлень, які можуть вплинути на її розгляд.

Через значний суспільний інтерес до розгляду скарг на суддів, які розглядали справи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 130 КУпАП, ВРП й надалі буде інформувати про результати розгляду таких справ.

Звертаємо увагу, що офіційним джерелом інформації про розгляд дисциплінарних скарг стосовно суддів є виключно сайт та сторінки Вищої ради правосуддя у соціальних мережах, а також інформаційний портал «Судова влада України», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судовою-юридична газета» повідомляла, що ВРП змінила склад комісії з підготовки доповіді про забезпечення незалежності суддів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси