Оскарження рішення Верховної Ради про вибори та постанови Уряду про зарплатню чиновників: анонс засідань Верховного Суду

16:10, 7 августа 2020
На наступному тижні Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розгляне декілька справ.
Оскарження рішення Верховної Ради про вибори та постанови Уряду про зарплатню чиновників: анонс засідань Верховного Суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На наступному тижні Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розгляне низку справ, які можуть зацікавити громадськість. Відповідний анонс оприлюднила пресслужба ВС.

Так, 10 серпня 2020 року об 11:00 Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розгляне справу № 9901/196/20 за позовом Любимівської сільської ради. Позивач просить визнати протиправним та скасувати пункт 5 Постанови Верховної Ради України від 15 липня 2020 року № 795-IX «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році», у якому зазначено, що чергові місцеві вибори не проводяться у разі призначення перших виборів депутатів відповідних місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня 2020 року.

Наступного дня, 11 серпня, о 14:00 у КАС ВС відбудеться судове засідання з розгляду справи № 305/987/16-а за позовом фізичної особи – підприємця, яка оскаржила рішення виконкому Рахівської міської ради щодо зміни режиму роботи диско-бару з 06:00 до 23:00. Цим рішенням місцевий орган влади скасував своє попереднє рішення, що дозволяло диско-бару у вихідні та святкові дні працювати з 22:00 до 04:00. Суди попередніх інстанцій позов задовольнили, ці рішення відповідач оскаржує в касаційному порядку.

На 14:30 цього ж дня призначено розгляд справи № 640/22415/18 за позовом особи, яка просить визнати незаконними зміни, внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 року № 304 «Про умови оплати праці посадових осіб, керівників та керівних працівників окремих державних органів, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну службу». Відповідно до цих змін Представника Президента України в Автономній Республіці Крим було виведено з порівняння з керівництвом центральних органів влади та прирівняно до керівника органу регіонального рівня, чим істотно змінено як умови праці, так і його юридичний та політичний статус.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала про позицію КАС ВС у питанні збереження за працівниками, призваними на строкову військову службу, робочого місця та середнього заробітку. 

Раніше ми розповідали, що суд вправі зобов’язати орган влади прийняти рішення щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси