В Одеській області суд присяжних оголосив суворий вирок вбивці

15:40, 28 ноября 2018
Суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
В Одеській області суд присяжних оголосив суворий вирок вбивці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 27 листопада, Іллічівський міський суд Одеської області у складі головуючого судді Вергопуло К.В., судді Семенова О.А. та трьох присяжних оголосив вирок щодо обвинуваченого та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, передає прес-служба суду.

Чоловік обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених пунктами 4, 7, частини другої статті 115 (Умисне вбивство), частини першої статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що чоловік потрапив у ДТП 2 травня 2016 року у селі Біляївського району Одеської області. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, обвинувачений, обурений незначними пошкодженнями його автомобіля, вискочив з автомобіля та почав погрожувати водію іншого автомобіля — учасника ДТП. Сварка переросла у жорстоку бійку. Нападник збив чоловіка з ніг ударом кулака в обличчя, потім почав наносити удари руками і ногами в голову, грудну клітину, тулуб та інші частини життєво важливих органів та декілька разів стрибнув ногами на грудну клітину потерпілого. Чоловік почав бити по кузову автомобіля і завдав йому пошкоджень.

Потім обвинувачений напав на двох громадян, які випадково опинилися на місці події, завдавши їм декілька ударів в обличчя.

Повернувшись до потерпілого, обвинувачений знову стрибнув на голову та грудну клітину потерпілого та, випорожнився на нього.

Відповідно до матеріалів справи потерпілому були спричиненні тілесні ушкодження у вигляді крововиливу в м'які мозкові оболонки головного мозку, крововиливу у шлуночки мозку, множинних двосторонніх переломів ребер, розриву правої частки печінки, які кваліфіковано як тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя постраждалого у момент заподіяння. Крім того, у чоловіка зламано ніс, та виявлено значну кількість осаднень шкіри і крововиливів.

Від отриманих травм потерпілий помер на місці події.

Вироком суду також було частково задоволено цивільний позов потерпілих: витрати на поховання, щомісячні платежі в інтересах неповнолітніх дітей потерпілого до досягнення ними повноліття, витрати на лікування дитини з інвалідністю потерпілого, та в рахунок відшкодування майнової шкоди, а також в рахунок відшкодування моральної шкоди. Загальна сума компенсації оцінена судом у  1 000 000 грн.

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Одеської області через Іллічівський міський суд Одеської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Красногвардійський райсуд Дніпропетровська ухвалив вирок, яким молодого чоловіка, мешканця м. Дніпра визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 КК України (Умисне вбивство).

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва