Роман Труба повідомив, скільки людей працює у ДБР

15:52, 28 марта 2019
За словами директора ДБР, у Бюро понад 500 працівників.
Роман Труба повідомив, скільки людей працює у ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Станом на 1 січня у Державному бюро розслідувань 534 працівники, серед яких 281 слідчий. Про це повідомив під час брифінгу директор ДБР Роман Труба, передає прес-служба Бюро.

«Для того, щоб восени минулого року ДБР розпочало роботу, ми провели найбільший конкурс в історії України — одночасно на 674 посади. Сьогодні у ДБР 534 працівники: 206 у центральному апараті та 328 у територіальних управліннях. Із них 143 жінки та 391 чоловік. Зокрема, 29 жінок очолюють підрозділи в ДБР. 31 працівник — кандидати наук та 3 — доктори наук»,  розповів Роман Труба.

«Також хочу звернути увагу, що ДБР в усіх значеннях молодий орган: 63,5% працівників віком до 35 років. На другому місці — віком до 55 років — 34,8% працівників. 9 працівників старшы 55 років»,  додав директор ДБР.

Р. Труба повідомив, що у ДБР працює 281 слідчий: 110 у центральному апараті та 171 у територіальних управліннях. При цьому керівник ДБР наголосив, що при проведенні конкурсів та формуванні слідчих підрозділів згідно з законодавством дотримано квотний принцип. «У ДБР мають працювати не більше 49% слідчих інших правоохоронних органів та не менше 51% людей, які не працювали на таких посадах. Для останньої категорії слідчих територіальних управлінь ми взагалі скасували у кваліфікаційних вимогах досвід роботи, щоб залучити молодь. Отже, серед слідчих ДБР 124 особи з досвідом роботи у правоохоронних органах, 157 — без такого досвіду»,  звернув увагу Роман Труба.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» транслювала засідання Ради громадського контролю при ДБР.

Також ми повідомляли про перший рік роботи ДБР: офіційний звіт та подальший план дій.

Крім того, повідомлялося, що Державне бюро розслідувань повноцінно запрацює після створення оперативних підрозділів. На цьому наголосив директор ДБР Роман Труба.

Разом з тим, протягом трьох місяців роботи ДБР здійснювало досудове розслідування у 5794 провадженнях. 510 з них вже скеровано до суду.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва