Збільшення оплати праці медиків: Зеленський зробив заяву

13:27, 31 марта 2020
Володимир Зеленський звернув увагу на те, що умови на об’єктах для обсервації мають бути комфортними для людей.
Збільшення оплати праці медиків: Зеленський зробив заяву
Фото: офіційне інтернет-представництво Президента України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

61 заклад в Україні готовий для обсервації українців, котрі прибувають з-за кордону. Про це, за повідомленням прес-служби, йшлося на щоденній селекторній нараді Володимира Зеленського з представниками Уряду та державних відомств, які залучені до запобігання поширенню COVID-19.

«Усі пункти мають бути перевірені, там повинні бути необхідні умови для ізоляції, й обов’язково – для комфортного проживання», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, на нараді було порушено питання захищеності медиків від інфікування, а також надання їм гарантій роботи та відповідної оплати.

«Нам немає коли чекати, медики вже працюють на передовій, і оплата їхньої праці має бути відповідною вже зараз, а не через тиждень чи через місяць», – зазначив Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що збільшення оплати праці медиків, як і індексація пенсій, почнеться з квітня.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко зазначив, що на об’єкти обсервації вже направлені окуляри, костюми та маски, які захистять прибулих гостей.

На нараді обговорили процедуру ротації людей, які прибувають на обсервацію. Було вирішено, що їм робитимуть ПЛР-тести на п’ятий-шостий день після вильоту. За умови негативного результату, тобто відсутності інфікування коронавірусом, людей відправлятимуть на самоізоляцію додому.

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко зазначив, що пасажиропотік знизився вдвічі, і черг на кордоні вже немає.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що в умовах карантину зменшилася кількість злочинів та дорожньо-транспортних пригод.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про статистику поширення коронавірусу по регіонах України.

Ми писали, що станом на ранок 31 березня підтверджено 549 випадків в країні.

Нагадаємо, Віктор Ляшко назвав перелік лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді