Апарат ШВЛ зламався, а медпрепаратів немає: на Закарпатті б’ють на сполох щодо стану лікарень

18:15, 9 апреля 2020
Жителька Ужгороду поскаржилася на стан лікарні, де лікують хворих на коронавірус.
Апарат ШВЛ зламався, а медпрепаратів немає: на Закарпатті б’ють на сполох щодо стану лікарень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У лікарнях Івано-Франківщини немає необхідних медичних препаратів для лікування коронавірусу. Окрім того, апарат ШВЛ зламаний. Про це повідомляє місцева жителька, передає  ПЕРШИЙ.com.ua.

Зокрема,  ужгородка Анна Цмур розповіла, що її 38-річний брат знаходиться у важкому стані в реанімаційному відділенні Рожнятівської лікарні на Івано-Франківщині. У нього підтвердився коронавірус. Також COVID-19 виявлений у найближчих родичів чоловіка.

Однак, за словами Анни Цмур, у місцевій лікарні немає необхідного приладдя для догляду за хворими. Також жінка скаржиться і на відношення персоналу: «Уваги їм приділяють мінімум, лишній раз не зайдуть, а коли потрібно – не докличешся». 

За її словами, брата госпіталізували у кінці березня. Наразі він знаходиться в дуже важкому стані у реанімації Рожнятівської лікарні, де  зламався висококласний апарат ШВЛ і його переключили на менш якісний.

«Немає в лікарні і необхідних медикаментів. Я сама замовляла їх з-за кордону, щоб забезпечити брата у лікарні. Мова про препарати «Актемра» і «Плаквеніл». Можу сказати, що в Україні їх придбати не реально, до того ж, вартість Актемри, до прикладу, складає біля 9 тисяч гривень. Я зверталася і до медиків і навіть до керівництва району, аби принаймні передали в лікарню якісний апарат із Франківська. Втім, мені сказали, що на те є відповідні інстанції, і я не маю цим перейматися. Також, зазначу, що коронавірус підтверджено і в тітки з іншим братом, їх також лікують у цій лікарні, на щастя їх стан не є таким важким, вони перебувають в іншому відділенні. Проте, ставлення медиків до них, зі слів тітки, залишає бажати кращого. Уваги їм приділяють мінімум, лишній раз не зайдуть, а коли потрібно – не докличешся», – розповіла Анна.

Заступник головного лікаря з медичної частини Пицків Олександр Ярославович у свою чергу підтвердив, що апарат ШВЛ дійсно зламався. Однак цей апарат «не є основною проблемою для даного пацієнта».

«Хворий дійсно знаходиться у важкому стані, але проблеми з апаратом в нього зараз нема. Вже найближчим часом нам передадуть з Франківська ще один апарат високого класу і ми одразу його переведемо на той. Я не маю права розголошувати певну інформацію про хворого, але поясню. Хворий має багато супутньої патології. Лікування він отримує. Нові рекомендації які прийшли, це стосовно препаратів «Плаквеніл»,»Актемра» ми працюємо, щоб їх передали, як тільки вони в нас з’являться , ми обов’язково йому їх надамо. Лікуємо і супутні патології, він вже довгий час перебуває на апараті штучної вентиляції. Лікування йде згідно з протоколом. Стан дійсно важкий,  але це є коронавірус, в світі так само, не лише в нас, якби було одне лікування, яке ми б могли дати – ми би це зробили. Ще раз наголошую, що апарат ШВЛ не є основною проблемою для даного пацієнта», – наголосив Олександр Пицків.

Раніше «Судово-юридична газета» писала,  що назвали перелік лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. 

А у Харкові лікарі придумали, як рятувати хворих на коронавірус за допомогою пакетів замість апаратів ШВЛ. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України