Детективи НАБУ провели обшуки в квартирах і офісах представників Ради адвокатів Київської області

13:32, 2 июля 2020
Під час обшуків правоохоронці вилучили ноутбуки, мобільні телефони та флешки.
Детективи НАБУ провели обшуки в квартирах і офісах представників Ради адвокатів Київської області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки квартир та офісів представників Ради адвокатів Київської області. Обшуки відбувались у «молодих» адвокатів, колишніх правоохоронців, повідомляє zib.com.ua.

«1 липня для Комітету захисту прав адвокатів почався з того, що детективи НАБУ прибули з обшуками на п’ять адрес помешкань та офісу адвокатів.  Повідомлення про «такий візит» детективи «завчасно» направили на електрону пошту Ради після 22 години вечора 30 червня 2020 року.

Уже за годину з моменту повідомлення представники Комітету були на об’єктах, не зважаючи, що деякі адреси знаходились за межами Києва. Під час обшуків правоохоронці вилучили ноутбуки,  мобільні телефони та флешки. Представники Комітету виклали письмово свої зауваження до протоколів обшуків.

Комітет знову зазначає про ухвали слідчих суддів Вищого антикорупційного суду. За вказаними ухвалами можна виносити усе, в усіх ухвалах не було нічого вказано, що саме будуть шукати, які факти перевіряти, що має значення для справи, а що ні, якщо оглядати комп’ютерну техніку, то за якими фактами здійснювати контекстний пошук, крім номера з ЄРДР та номерів статей КК більше нічого. Необмежене поле для зловживань, впевнені адвокати.

Рада адвокатів обурена, чи невже це судовий контроль за органами досудового розслідування, чи, можливо, новий наступ на адвокатів.

Як зазначили в Комітеті, «вишенькою на тістечку» стало те, що усі обшуки відбувались у «молодих» колег, колишніх правоохоронців. Колеги, які мають великий практичний досвід у правоохоронних органах, були шоковано вражені діями своїх колишніх колег», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про результаті обшуків у Ради адвокатів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області