Стало відомо, коли податківці можуть відмовити в реєстрації програмних РРО

19:28, 3 октября 2020
Податківці навели причини відмови в реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій.
Стало відомо, коли податківці можуть відмовити в реєстрації програмних РРО
Державна податкова служба
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головне управління ДПС у Полтавській області зазначає, що відповідно до п. 6 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547»  за наявності підстав для відмови в реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (ПРРО) фіскальний сервер формує повідомлення про відмову в реєстрації ПРРО із зазначенням підстав для такої відмови.

Відмова у реєстрації ПРРО формується, якщо:

  • автоматизованою перевіркою виявлено недотримання загальних вимог щодо електронного документообігу (обов’язковість та/або послідовність підписання електронного документа, невідповідність електронного документа затвердженому формату (стандарту), не заповнення обов’язкових реквізитів, недійсність електронних підписів та/або печаток підписантів Заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316602) (додаток 1 до Порядку № 317) (далі – Заява), не підтвердження права підписанта на подання Заяви тощо);
  • ПРРО із зазначеним у Заяві найменуванням вже зареєстрований;
  • щодо господарської одиниці, вказаної у Заяві, суб’єкт господарювання не повідомив про такий об’єкт оподаткування контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами та доповненнями або згідно з таким повідомленням відповідний об’єкт є закритим чи не експлуатується суб’єктом господарювання;
  • суб’єкта господарювання не включено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань;
  • виявлено розбіжності даних, вказаних у Заяві, з даними щодо обліку та реєстрації суб’єкта господарювання в контролюючих органах як платника податків.

Додамо, з 1 серпня 2020 року бізнес отримав можливість використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій для проведення розрахункових операцій під час продажу товарів і послуг, торгівлі валютними цінностями, приймання готівки для подальшого її переказу. Запровадження програмних РРО є альтернативою традиційним РРО (касовим апаратам).

Водночас використання реєстраторів розрахункових операцій стане обов’язковим з 1 січня 2021 року.

Із детальною інформацією щодо використання програмних РРО можна ознайомитися на офіційному сайті Державної податкової служби.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що з 1 серпня запровадили програмні РРО. 

Також стало відомо, чи потрібно застосовувати РРО при продажу електронних проїзних документів через інтернет. 

Раніше ми детально повідомляли про те, коли ФОП застосовувати реєстратор розрахункових операцій, як з ним працювати та які штрафи передбачаються.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя