Опитування 25 жовтня не матиме прямих юридичних наслідків, – Офіс Президента

12:41, 13 октября 2020
В Офісі Президента прокоментували ідею всеукраїнського опитування.
Опитування 25 жовтня не матиме прямих юридичних наслідків, – Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 13 жовтня, Президент Володимир Зеленський анонсував проведення під час місцевих виборів 25 жовтня всеукраїнського опитування.

В Офісі Президента прокоментували зазначену ідею.

«У парламенті опрацьовується пакет законів про народовладдя, і ключовий з них – про всеукраїнський референдум – уже на шляху до ухвалення депутатами.

Але не тільки референдуми можуть використовуватися як засіб безпосереднього впливу громадян на зміст державної політики. Опитування – інший інструмент. У кожного інструменту є свій сенс та юридичне значення. Запропоноване Президентом загальнонаціональне опитування дасть можливість кожному громадянину висловитися про те, що справді важливо для нашого суспільства, щоб на рівні всієї держави можна було засвідчити суспільну думку без її корегування різними ангажованими «експертами» та політиками з-понад 20-річним стажем маніпуляції народними очікуваннями. Тобто держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників. Саме так працює істинна демократія», – йдеться у повідомленні.

В Офісі Президента наголошують, що опитування, яке пропонується провести 25 жовтня, на відміну від референдуму, як це визначено для референдуму Конституцією, не матиме прямих юридичних наслідків. «Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ, а не виключно ті, хто має достатньо медійного впливу та грошей, щоб маніпулювати у своїх особистих інтересах враженням про суспільну думку».

Раніше ми публікували відеозвернення Зеленського, в якому він розповів про 5 питань, що будуть винесені на опитування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки