Розкрадання в Енергоатомі та СхідГЗК: ВАКС вкотре не зміг перейти до дослідження доказів

14:25, 22 октября 2020
ВАКС визнав неявку захисника у справі завдання збитків ДП НАЕК «Енергоатом» та ДП «Схід ГЗК» неповажною та відклав розгляд судового засідання.
Розкрадання в Енергоатомі та СхідГЗК: ВАКС вкотре не зміг перейти до дослідження доказів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 22 жовтня, у Вищому антикорупційному суді було заплановано проведення судового розгляду у справі щодо завдання збитків ДП НАЕК «Енергоатом» та ДП «Схід ГЗК», але засідання не відбулося. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Захисник одного з обвинувачених не з’явилася на судове засідання. Колегія суддів ВАКС постановила визнати причини неявки адвоката у судове засідання неповажними, оскільки дати судового розгляду заздалегідь узгоджувалися із усіма захисниками, а захисник, відповідно до ст. 47 КПК України, зобов’язаний завчасно повідомити суд про неможливість прибуття на судове засідання.

Розгляд справи відкладено на 23 жовтня 2020 року на 14:00.

Відомо, що з липня 2020 року ВАКС не може перейти до дослідження доказів у справі. Так, з 20.07.2020 до 31.07.2020 було скасовано 10 судових засідань у зв’язку з наданням додаткового часу стороні захисту для ознайомлення з матеріалами справи. Ще два засідання – 07.09.2020 та 06.10.2020 не відбулись з причин неявки до суду адвокатів обвинувачених.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила рішення щодо передачі іншій колегії суддів кримінального провадження за обвинуваченням екснардепа та інших осіб у справі щодо незаконного заволодіння коштами державних підприємств НАЕК «Енергоатом» та «СхідГЗК» для вирішення питання про його об’єднання з іншим кримінальним провадженням.

Додамо, що ВАКС надав обвинуваченим у справі Енергоатому та СхідГЗК час на пошук нових захисників.

Також суддя-спікер ВАКС прокоментувала ухвалу колегії суддів у справі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України