В Україні викрили фінансову піраміду з більш ніж 55 тисячами вкладників

17:26, 22 марта 2021
Фігуранти утворили власний вебсайт, де пропонували вкладникам отримувати пасивний дохід від інвестування у бізнес.
В Україні викрили фінансову піраміду з більш ніж 55 тисячами вкладників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Кіберполіції викрили і припинили діяльність фінансової піраміди в Україні. Вкладниками шахраїв стали 55 тисяч осіб. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Схему організували четверо чоловіків віком від 26-ти до 43-х років. Фігуранти утворили власний вебсайт, де пропонували вкладникам отримувати пасивний дохід від інвестування у бізнес, пов’язаний із продажем електротехніки та роботою таксі.

Для інвестування громадяни купували сертифікати вартістю від трьох сотень до 300 тисяч гривень. Організатори обіцяли щоденний прибуток (понад 350% річних) від вартості сертифікатів у вигляді внутрішньої валюти. Внутрішню валюту фігуранти пропонували конвертувати у криптовалюту, однак через технічні властивості сайту вивести прибуток було неможливо. Крім цього, ціна на криптовалюту була нижчою у більш ніж 100 разів від тієї, котру зазначали організатори. 

У шахрайську фінансову піраміду інвестували гроші понад 55 тисяч громадян. За попередніми даними, сума збитків сягає понад 150 мільйонів гривень.

Працівники поліції провели одинадцять обшуків за місцями мешкання та в автівках фігурантів. Обшуки одночасно проходили на Київщині, Черкащині та у столиці.

У результаті вилучили серверне обладнання, комп’ютерну техніку, гроші, банківські картки, чеки про купівлю іноземної валюти, подарункові сертифікати фінансової піраміди, чорнові записи, мобільні телефони.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві затримали групу шахраїв, вони продавали неіснуючі автомобілі з Європи, фото.

Крім того, українців застерігають від фейкових платіжних сайтів: як діють шахраї.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді