Незаконна приватизація на Тернопільщині: ДБР запобігло завданню збитків на понад 4 млн грн

19:20, 29 апреля 2021
Підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 25 000 до 35 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна.
Незаконна приватизація на Тернопільщині: ДБР запобігло завданню збитків на понад 4 млн грн
Джерело фото: dbr.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду направлено обвинувальний акт відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю, який намагався незаконно приватизувати комунальне майно із використанням підроблених документів, - повідомляє пресслужба ДБР.

Так, мешканець Тернополя створив юридичну особу з метою незаконного привласнення комунального майна та отримання права на його першочергову приватизацію.

Він, за попередньою змовою з групою осіб, підписав від імені замовника акт про виконання робіт на суму понад 4 млн грн, проте роботи взагалі не були виконані.

Завдяки підробленому акту, під час подальшої процедури приватизації, вартість будівлі мали зменшити на зазначену в документі суму - 4 066 780 гривень.

За даним фактом триває досудове розслідування. Перевіряється можлива причетність працівників правоохоронних органів та високопосадовців до вказаного злочину.

Підприємець обвинувачується у вчиненні замаху на незаконну приватизацію комунального майна, шляхом використання підроблених документів та підробленні офіційного документа, шляхом внесення до нього завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 233 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Йому загрожує покарання у вигляді штрафу від 25 000 до 35 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна або без такої.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що завершено розслідування відносно колишніх посадовців МВС України у справі Майдану.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки