У Мінсоцполітики відповіли, чи можна оформити субсидію у разі боргу за житлово-комунальні послуги

17:02, 13 февраля 2022
Наявність заборгованості з оплати послуг не є перепоною для отримання субсидії.
У Мінсоцполітики відповіли, чи можна оформити субсидію у разі боргу за житлово-комунальні послуги
Джерело фото: ukrinform.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Громадянам, які не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, надається допомога через програму житлових субсидій. Оформити її можна не тільки перед початком опалювального періоду, а в будь-який час, коли домогосподарству складно оплачувати комунальні послуги.

Про це розповідають на сайті Мінсоцполітики.

«Наявність заборгованості з оплати послуг не є перепоною для отримання субсидії», - кажуть у Міністерстві.

Громадянам, які мають заборгованість, житлова субсидія призначається після укладення з надавачем послуги договору реструктуризації заборгованості. При цьому умови такого договору передбачають виплату боргу частинами з урахуванням соціального статусу та доходу боржника.

Також увагу громадян звертають на те, що для недопущення зростання заборгованості доцільно також звернутися за державною підтримкою і оформити житлову субсидію.

З питання призначення житлової субсидії можна звернутися або до виконавчого органу територіальної громади, або до центру надання адміністративних послуг, або поштою чи через Єдиний державний веб-портал електронних послуг до органу соціального захисту населення.

«Чим раніше надійде таке звернення, тим швидше буде призначена допомога, і домогосподарство сплачуватиме за послуги зі своїх доходів лише посильну для нього частину платежу, а інше компенсуватиметься з державного бюджету», - кажуть у Мінсоцполітики.

Зазначається, що на сьогодні середній розмір субсидії становить близько 1700 гривень на місяць, але залежно від складу домогосподарства і умов проживання може становити й кілька тисяч гривень на місяць, що є суттєвою підтримкою конкретної сім’ї.

Також «Судово-юридична газета» писала, що новий власник майна не зобов’язаний повертати борги попереднього власника, якщо суд установить, що він не брав на себе обов’язку їх сплати.

Додамо, кількість боргів українців зросла майже на 30% за рік: найгірша ситуація з комуналкою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва