Після акцій в Санкт-Петербурзі до затриманих в камери пустили газ, — ЗМІ

14:16, 19 червня 2017
За словами свідків, поліцейські запустили газ в камеру, де містився «буйний» затриманий.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Затримані на протестній акції 12 червня в Санкт-Петербурзі заявили, що в 33-му відділенні поліції, де вони провели ніч, в камери пустили газ.

Про це повідомляє «Медуза», посилаючись на «ОВД-Інфо».

До редакції представниками штабу Навального в Петербурзі були передані аудіозаписи, на яких про газ розповідають два свідки. Ще два очевидця розповіли про газ безпосередньо «ОВД-Інфо».

За словами свідків, поліцейські запустили газ в камеру, де містився «буйний» затриманий, доставлений у відділення не з мітингу 12 червня.

«Зробивши це, поліцейські явно не подумали про те, як працює вентиляція в їх відділі: газ розповсюдився і в інші камери», — розповіла одна зі свідків, що побажала зберегти анонімність.

Інший очевидець, також відмовився розкрити своє ім'я, повідомив, що в камері, де він провів ніч, знаходився астматик, якому від газу стало погано. Ще один свідок — Олег Кабатов — розповів «ОВД-Інфо»: «Ми стали всі задихатися. Я в якийсь момент зрозумів, що просто не можу дихати».

У відділення поліції приїхала «швидка». За даними одного зі співрозмовників видання, її викликав затриманий, який зумів пронести в камеру телефон. Лікарі, за словами очевидців, заявили, що «сюди потрібно привезти десять «швидких», що ви тут влаштували, тут неможливо дихати», а потім перевірили пульс і поїхали.

Пізніше поліція все ж вивела затриманих з камер в актовий зал в підвалі.

«Там були стільці і дуже пилові лежанки, на яких було неможливо лежати, тому що вони ребристі. Ми в основному ніч провели на стільцях і не спали», — розповіла одна зі свідків.

Припущень про те, який саме газ був розпорошений в відділенні поліції, «ОВД-Інфо» не висуває. Один з очевидців припустив, що був застосований перцевий газ.

На несанкціонованій протестній акції в Петербурзі 12 червня були затримані, за даними «ОВД-Інфо», 658 осіб, 247 з них провели в поліції одну або дві ночі. «Фонтанка», в свою чергу, повідомляла, що ніч у відділеннях провели понад 400 учасників акції протесту.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Аліна Павловська
    Аліна Павловська
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Катерина Васильєва
    Катерина Васильєва
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Микола Гнатовський
    Микола Гнатовський
    суддя Європейського Суду з прав людини від України
  • Едуард Бовкун
    Едуард Бовкун
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Сергій Боймиструк
    Сергій Боймиструк
    суддя Рівненського апеляційного суду