Війна в Україні є найбільшою загрозою безпеці Європи з часів Другої світової війни, — Столтенберг

10:35, 5 серпня 2022
Генеральний секретар НАТО підтвердив рішучість альянсу захищати усі 30 країн-членів.
Війна в Україні є найбільшою загрозою безпеці Європи з часів Другої світової війни, — Столтенберг
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Не можна допустити, аби Росія перемогла у війні, яку вона розв'язала проти України, і що стало найбільшою загрозою безпеці Європи з часів Другої світової війни. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає «Радіо Свобода».

Столтенберг сказав, що Альянсу та його країнам-членам, можливо, доведеться продовжувати підтримувати Україну зброєю та іншою допомогою протягом тривалого часу, аби не дати Росії перемогти у неспровокованому вторгненні в Україну.

«В наших інтересах, щоб така агресивна політика не увінчалася успіхом... Це найбільш небезпечна для Європи ситуація з часів Другої світової війни», - сказав він, додавши, що «те, що відбувається в Україні, є жахливим, але було б набагато гірше, якби була війна між Росією і НАТО».

Столтенберг підтвердив рішучість альянсу захищати усі 30 країн-членів.

«Якщо Путін бодай подумає зробити щось подібне з країною НАТО, як він це зробив із Грузією, Молдовою чи Україною, то відразу буде задіяний увесь НАТО», - наголосив генсек.

Зауважується, що війна в Україні змусила Фінляндію і Швецію домагатися членства в НАТО, і наразі це прохання ратифікували 23 з 30 держав-членів, включно зі США.

«Це не тільки напад на Україну, незалежну демократичну державу з населенням у понад 40 мільйонів людей, це також напад на наші цінності та світопорядок, якого ми прагнемо», - сказав глава НАТО про війну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва