На кордоні Вірменії та Азербайджану повідомляють про обстріли

08:38, 13 вересня 2022
Пишуть про загиблих.
На кордоні Вірменії та Азербайджану повідомляють про обстріли
Джерело фото: zn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На кордоні Азербайджану та Вірменії в ніч на 13 вересня відбулося «загострення ситуації».

Про це повідомляють Міноборони Азербайджану та Вірменії.

Дослівно Міноборони Азербайджану: «Поширені у вірменських ЗМІ та сегменті соціальних мереж новини про вторгнення Азербайджану на територію Вірменії абсурдні.

Єдиним агресором та окупантом у регіоні є Республіка Вірменія. Присутність особового складу та техніки збройних сил Вірменії в Карабахській економічній зоні Азербайджану все ще продовжується.

У відповідь на широкомасштабну провокацію Вірменії Азербайджанська Армія здійснює локальні контрзаходи та нейтралізує вогневі точки.

Політика військових авантюр і реваншизму, що продовжується у Вірменії, інтенсивний обстріл протягом останнього місяця позицій Азербайджанської Армії на Кяльбаджарському, Лачинському, Дашкесанському та Гедабецькому напрямах і вчинені сьогодні широкомасштабні провокації є основною причиною загострення ситуації. Тому всю відповідальність несе саме військово-політичне керівництво Вірменії».

У Міноборони Вірменії повідомили: «13 вересня близько 00:05 підрозділи Збройних Сил Азербайджану, використовуючи артилерію, міномети та БПЛА, відкрили інтенсивний вогонь по вірменських позиціях, розташованих одразу на кількох ділянках вірмено-азербайджанського кордону. Зокрема, було обстріляно позиції, розташовані у напрямку Сотка, Варденіса, Горіса, Капана, Артаніша та Ішханасара. Громадянські об'єкти інфраструктури також зазнають обстрілів.

Підрозділи Збройних сил Республіки Вірменія у повному обсязі виконують поставлені ними бойові завдання.

Заяви Міністерства оборони Азербайджану про те, що обстріл розпочала вірменська сторона, є абсолютною брехнею. Більше того, військово-політичне керівництво підготувало інформаційний ґрунт для цієї провокації, про що свідчить щоденна дезінформація про нібито вірменські обстріли. Як і у всіх випадках, цю провокацію також було розв'язано військово-політичним керівництвом Азербайджану.

З вірменської сторони є загиблі та поранені. Дані уточнюються».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області