Зібрався захищатися: Лукашенко доручив перевірити військові частини та народне ополчення

19:33, 20 вересня 2022
Лукашенко наголосив на необхідності перевірити військові частини за нормами воєнного часу.
Зібрався захищатися: Лукашенко доручив перевірити військові частини та народне ополчення
Джерело фото: varta1.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

20 вересня самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко доручив держсекретарю Ради безпеки РБ підготувати заходи з питань оборони держави. Також він доручив перевірити всі сили від військових частин до народного ополчення, «щоб були готові піднятися по тривозі за нормами воєнного часу» та заявив, що Білорусі «треба захистити свою Батьківщину».

«Нам у жодному разі не можна спрощуватися. Не треба нічого боятися. Треба нам підняти по тривозі якусь військову частину за нормами воєнного часу, отже, треба. Треба відмобілізувати її, щоб ми бачили, чи живі люди, які приписані до цієї частини, отже, її треба відмобілізувати. Треба територіальну оборону підняти, отже, треба. Потрібно народне ополчення – перевірити там на місці, що це за бійці у нас будуть, і яка у них зброя, отже, треба. Особливо останнє. Тому що народне ополчення у нас у стадії формування. Тому ці речі ми не повинні забувати і це у вас все має бути під контролем», - заявив Лукашенко.

Крім того, Лукашенко заявив, що «вже створюються якісь чи то полки, чи то батальйони. Але для того, щоб перевернути, відірвати Білорусь і приєднати до блоку НАТО».

Раніше ми писали, що Лукашенко привітав українців з Днем Незалежності. У своєму зверненні він цинічно побажав нашій країні «мирного неба».

На це відреагували у Зеленського.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва