Президент Литви виступив за розміщення ППО на кордоні Польщі та України

13:14, 16 листопада 2022
Також Гітанас Науседа виступив за розміщення ППО по всьому східному флангу НАТО.
Президент Литви виступив за розміщення ППО на кордоні Польщі та України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Литва виступає за розміщення систем та засобів протиповітряної оборони на кордоні Польщі та України, а також на всьому східному фланзі НАТО. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, повідомляє DELFI.

"Литва братиме активну участь у дискусії, говорячи передусім про дислокацію систем протиповітряної оборони як на кордоні Польщі з Україною, так і дивлячись у майбутнє з огляду на весь східний фланг НАТО", - сказав лідер.

Литовський президент підкреслив, що його країна повністю солідарна з Польщею. При цьому він додав, що спілкувався з польським президентом Анджеєм Дудою. Науседа заявив про намір Польщі ініціювати консультації щодо 4 статті НАТО.

"Ми готові допомогти всіма можливими способами, якщо буде потрібно. Президент Польщі передав мені інформацію про те, що сталося минулої ночі, про переговори із лідерами інших країн. І сказав, що сьогодні Польща звернеться з приводу активації 4 статті НАТО", - додав Науседа.

Раніше ми писали, що 15 листопада стало відомо, що дві ракети впали в польському селі Пшеводув поблизу кордону з Україною.

Влада Польщі ухвалила рішення зібрати екстрені засідання Комітету уряду з нацбезпеки та оборони та Ради міністрів, а також підвищила боєздатність військ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області