Голова НБУ обговорив з Послом ЄС в Україні потреби країни у міжнародному фінансуванні

12:18, 16 листопада 2022
Сторони також обговорили макроекономічну ситуацію.
Голова НБУ обговорив з Послом ЄС в Україні потреби країни у міжнародному фінансуванні
Фото: НБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 15 листопада, голова Національного банку Андрій Пишний зустрівся з Послом ЄС в Україні, головою Представництва ЄС в Україні, Матті Маасікасом. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Ключові питання зустрічі: макроекономічна ситуація, потреби країни у міжнародному фінансуванні, реалізація комплексу заходів, спрямованих на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

«Можу запевнити, що зі свого боку як Голова Національного банку максимально сприятиму реалізації планів, передбачених процесом інтеграції України до ЄС. Я є безумовним прихильником інституційно сильного та незалежного центрального банку та вважаю це одним із найбільших здобутків нашої держави за останні роки», – зазначив Андрій Пишний.

Україна проходить сьогодні найскладніші виклики, і бюджет 2023 року буде дуже непростим.

«Ми вітаємо заяву уряду щодо забезпечення неемісійного фінансування бюджету. При цьому усвідомлюємо, наскільки важливою для нас є підтримка міжнародних партнерів. Підтримка, що перетворює політичні заяви на реальні дії, рішення та фінансові ресурси», – зазначив голова НБУ. Він подякував за виділення ЄС 9 млрд євро пакету виняткової фінансової допомоги, з яких уже 3 млрд євро надані Україні, надходження суми, що залишилася, очікується до кінця року.

Учасники зустрічі обговорили перспективи затвердження пакету фінансової допомоги від ЄС у розмірі 18 млрд євро та продовження співпраці з МВФ. Для України важливим фактором є час: не лише достатність, але й ритмічність та прогнозованість надходжень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області