Безкоштовний роумінг для українців Європі діятиме ще півроку

13:55, 3 лютого 2023
Оператори ЄС та України продовжили відповідну угоду.
Безкоштовний роумінг для українців Європі діятиме ще півроку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Безкоштовний роумінг для українців Європі діятиме ще півроку. Про це повідомляє пресслужба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

«Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала та привітала підписання нової Спільної заяви (Joint Statement) між українськими та європейськими операторами про доступний роумінг для українців в ЄС, яка діятиме наступні 6 місяців», - йдеться в повідомленні.

Також глава Єврокомісії висловила переконання щодо приєднання України до єдиного роумінгового простору ЄС на постійній основі вже скоро.

Нову спільну заяву про координацію зусиль для забезпечення доступного роумінгу для українців в ЄС під егідою Європейської комісії та за підтримки НКЕК, підписали сім українських (Kyivstar, Vodafone Ukraine, lifecell, Укртелеком, Data Group, Vega Telecom Group та 3Mob) та двадцять європейських мобільних та фіксованих операторів.

«Реалізація попередньої Спільної заяви дала змогу українським операторам пропонувати своїм абонентам доступні послуги роумінгу щонайменше в 25 державах-членах ЄС, і навіть охопити країни, які не входять в ЄС», - додають у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва